Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

Новият операционен блок , който ще функционира в Районна поликлиника Казанлък е почти готов. Новината съобщи д-р Красимир Пейчев, управител на лечебното заведение.

В модният хирургичен център, който  ще бъде в услуга на гражданите ще се извършват малки интервенции и манипулации, каквито са горните и долни ендоскопии, малки гинекологични операции, както и операции в областта на детската, съдовата и общата хирургия.

Той е разположен на 5-тия етаж в казанлъшката поликлиника, а достъпа до него е строго ограничен. В него има няколко специализирани помещения като операционна, реанимационна и очна операционна, както и  две стаи с общо 9 легла, лекарска стая за отдих и почивка, съблекални за пациенти и за персонала.

Кабинетите разположение в операционния блок са оборудвани със съответната апаратура, като анестезиологичен апарат, операционна маса, операционна лампа, апарат „Олимпус“ за горни и долни ендоскопии, реанимационнни легла. Има изградена газова инсталация, благодарение, на която са прекарани 6 точки за кислородни бутилки.

Към момента текат финални довършителни дейности, непосредствено, след които се очаква разрешението за извършване на дейност от РЗИ, преди да заработи официално операционния блок.

Повече по темата може да разберете от видеото:

Изграждането на операционния блок в Поликлиниката, отнема около година на управата на лечебното заведението.